NSVV FC Kunde 1 — Batavia 1

Soms moet je wedstrijden spelen waarvan je denkt; ‘Dit kan wel eens een hele lastige pot worden’. Zo ook de uitwedstrijd tegen FC Kunde. Niet zo zeer om de ploeg zelf, maar meer om het veld wat er ligt. Ik heb wedstrijdjes gespeeld op parkeerplaatsen met een zachtere ondergrond. Zo’n wedstrijdje waar je 3 flessen water en een vest als doelpalen gebruikt en waar je geen slidings durft te maken omdat anders je boxershort de komende elf weken aan de wond op je been vastgeplakt zit. Welkom op het Sportpark aan de Heyendaalseweg.

Dat wordt dus lastig voor onze keeper. Maar Martijn Hariri had voorzorgsmaatregelen genomen en ging met 30 graden als Stanley Menzo het veld in. Dat moest dus wel goed komen.
De warming-up was wat gezapig. Iedereen had het warm en de zwarte spikkels van het kunstgras veld vloog je om je oren. Ondanks dat we een aantal zeer belangrijke spelers moesten missen begon Batavia toch sterk aan de wedstrijd.

De eerste kansen voor Colin Heikens troffen helaas net geen doel. Na een scherpe corner kreeg de goed spelende Wouter van Elk een kopkans die helaas werd afgefloten wegens een overtreding. Danny, die geblesseerd langs de lijn stond, vroeg zich hardop af of Wouter vanmorgen Schildpadden-soep had gegeten. Het antwoord bleef uit. Na een goede pass van Ramon Gillich op Colin Heikens schoot de middenvelder de bal op de onderkant van de lat. In de rebound kwam deze tegen de arm van een verdediger van FC Kunde aan en de bal werd op de stip gelegd. 0-1, zeer beheerst en degelijk in geschoten door Ramon Gillich.
Batavia gaf in de eerste helft vrijwel geen kansen weg door de goed spelende verdediging. Op één onoplettend moment na, ver in de eerste helft. De spits van Kunde ging alleen op onze sluitpost af. Het is dat Martijn in een uiterste poging de bal wist tegen te houden anders stond het totaal tegen de verhoudingen in 1-1. Maar gelukkig bleef dat Batavia bespaard.

Even bijkomen van het warme weer en de harde ondergrond in de rust. Batavia kwam de kleedkamer uit met één doel; Winnen. Kosten wat het kost.
Na 5 minuten in de 2e helft scoorde Dennis Kaldenberg met een geweldige actie én tevens een geweldig schot de 0-2. De bal belandde ver buiten het bereik van de keeper van FC Kunde tegen het net. Dat hadden we nodig!
3 minuten later was er goed stoor werk van de spitsen en middenvelders van Batavia waardoor Thijs Wattimena in balbezit kwam. Met een bekeken balletje belandde de bal bij Colin Heikens, die oog in oog met de keeper kwam. 0-3.

FC Kunde kreeg na 15 minuten in de 2e helft een corner die simpel door Martijn werd gevangen in het strafschopgebied van Batavia. Met een ijzeren blik naar voren zag hij Colin gaan. De uittrap belandde ver op de helft van FC Kunde, waarna Colin met een volley de bal in de bovenhoek schoot. Zoals Dennis zo mooi zei: ‘De doffe klap van de bal tegen de winkelhaak was nog bijna mooier dan de goal zelf’. 0-4. Alsof het nog niet genoeg was werd Dennis, net voordat hij zijn verdiende wissel kreeg, met een steekbal van Colin in positie gebracht om met een prachtige stift de 0-5 aan te tekenen. Na 80 minuten kreeg Mike Glaser ook zijn verdiende wissel. Hij heeft deze middag erg hard gewerkt en was een belangrijk aanspeel punt voorin.

De wedstrijd werd uitgespeeld met hier en daar wat kansjes over en weer. Een goede overwinning op een stugge ploeg. Batavia heeft de meeste goals voor en nog geen verlies punten, we zijn goed begonnen.