Reglement 6 tegen 6 toernooi

W. Borneman-toernooi Reglement

Het toernooi is een zogenaamd 6 tegen 6 toernooi, inclusief de doelverdediger. De wedstrijden worden dwars over het veld gespeeld met pupillen doelen.

1. Alle wedstrijden worden gespeeld, overeenkomstig de spelregels, reglementen en voorschriften van de KNVB of anders indien hieronder nader is beschreven.  a. De spelregels gelden overeenkomstig het veldvoetbal met uitzondering van de BUITENSPELREGEL. Deze komt geheel te vervallen.  b. Er mag doorgewisseld worden (iemand die al is gewisseld mag weer in dezelfde wedstrijd terugkeren in het veld).  c. Er mag UITSLUITEND gewisseld worden vanaf de middellijn. De scheidsrechter dient op de hoogte te worden gebracht van de wissel.

2. Alle beslissingen van de scheidsrechter zijn bindend. Protesten worden NIET in behandeling genomen

3. De leider of aanvoerder van het team, meldt zich bij aankomst van het team bij de leiding van het toernooi.

4. Men is verplicht om tijdens de wedstrijden sport- of voetbalschoenen te dragen. Ander schoeisel is niet toegestaan.

5. Ieder team dient ZELF zorg te dragen voor een compleet voetbaltenue, bestaande uit sportbroek, sportsokken, en uniformiteit in de shirts waarin gespeeld wordt. Reserveshirts in een andere kleur zijn gewenst. Batavia draagt geen zorg voor voetbaltenues tijdens dit toernooi.

6. Er wordt gespeeld met wedstrijdballen van V.V. Batavia. De leiders van de teams zijn verplicht na afloop de wedstrijdballen in te leveren bij de scheidsrechter. Ballen om in te trappen worden NIET verstrekt door V.V. Batavia. Deze dient het opgegeven team zelf mee te nemen.

7. Ieder team zorgt voor een grensrechter (dit mag een wisselspeler zijn).

8. De leider van het team is verplicht om met zijn team tijdig aanwezig te zijn op het speelveld zodat de wedstrijden op tijd kunnen aanvangen.

9. De scheidsrechters kunnen gebruik maken van het wegzenden van spelers voor een periode van 5 minuten wegens ongeoorloofd gedrag of een ongeoorloofde handeling. Op aangeven van de scheidsrechter mag betreffende speler het speelveld weer betreden via de middellijn.

10. Wanneer een speler tijdens het toernooi door een scheidsrechter wegens wangedrag of een gewelddadige handeling definitief van het speelveld wordt gezonden is hij of zij direct uitgesloten van verdere deelname aan het toernooi.

11. Bij het niet of niet tijdig spelen van een wedstrijd door een team heeft het desbetreffende team de wedstrijd met 3-0 verloren.

12. De wedstrijd duurt 1 maal 20 minuten. Het eerstgenoemde team door de wedstrijdleiding speelt vanaf de dug-out zijde.

13. Eindigen twee of meer teams gelijk in wedstrijdpunten dan geldt eerst het onderlinge resultaat en vervolgens het doelsaldo. Is dit ook gelijk dan volgen er strafschoppen.

14. Wordt een beslissing door middel van strafschoppen noodzakelijk, dan nemen de teams om en om 6 strafschoppen door verschillende spelers. Blijft de stand dan ook gelijk dan wordt door beide teams beurtelings door verschillende spelers strafschoppen genomen totdat er een beslissing is gevallen.

15. De organiserende vereniging (V.V. Batavia) neemt geen enkele verantwoordelijkheid op zich en is in geen enkel geval aansprakelijk voor verlies, diefstal en beschadiging van privé eigendommen, evenals lichamelijk letsel en de eventueel financiële gevolgen daarvan.

16. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding. Hierop is GEEN BEROEP mogelijk.

Wij wensen iedereen een sportieve en gezellige middag toe

Wedstrijdleiding V.V. Batavia

Download Reglementen 6 tegen 6 toernooi