Thermoshirts Batavia

Verplichte kleuren onderkleding (KNVB-regels):

Thermoshirts – ROOD
Slidingbroeken/leggings (maillots) – WIT

Sinds dit seizoen speelt Batavia met de mooie nieuwe Jako wedstrijdkleding. Bij lage temperaturen dragen spelers doorgaans een thermoshirt om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Omdat de wedstrijdshirts korte mouwen hebben is het nodig om een thermoshirt met lange mouwen te dragen.

De KNVB heeft de volgende regels voor ondershirts en -broekjes:

• Wanneer onderkleding wordt gedragen, moeten de mouwen van dezelfde hoofdkleur zijn als de mouwen van de trui of het shirt;
  • Wanneer een zogenaamde slidingbroek of maillot wordt gedragen, moet deze van dezelfde hoofdkleur zijn als de korte broek;

Bij het wedstrijdtenue van Batavia mag dus UITSLUITEND een ROOD ondershirt gedragen worden. Slidingbroeken en leggings mogen dus uitsluitend WIT zijn.

Voor een goede uitstraling als team wordt een gezamenlijke aanschaf als team aanbevolen.